•  

    اهمیت وارزش غذایی علوفه یونجه به حدی است که موجب شده به ملکه s4نباتات علوفه ای شهره گردد . خاستگاه و مرکز پیدایش یونجه به نام علمی Medicago satival  ایران زمین است .

    یونجه یکی ازمهم ترین  گیاهان علوفه ای برای حیوانات اهلی است . زیرا دارای مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین های مختلف ، انرژی و قابلیت هضم پذیری بالاست . همچنین در مخلوط علوفه یونجه برای حاصلخیزی خاک ، اصلاح ظرفیت نگهداری آب و خاک به صورت مالچ و استخراج مواد معدنی و نیتروژن در لایه پایینی استفاده می شود .

     کشت یونجه در اکثر نقاط دنیا رایج بوده و روز به روز به سطح زیر کشت آن افزوده می شود . بهترین شرایط برای رشد ونمو یونجه در مناطق خشک ، آفتابی ، گرم و با آب فراوان انجام می گیرد .

     ترکیب صفات زیر به همراه سازگاری گسترده به محیط های متنوع یونجه را به عنوان یک محصول منحصر به فرد معرفی نموده است این صفات عبارتند از :

    1-  ظرفیت رشد مجدد سریع 2- توانایی تثبیت بیو لوژیکی نیتروژن3- مقاومت به سرما و گرما 4- مقاومت به خشکی 5- دارا بودن دورۀ خاک 6- کیفیت مناسب علوفه 7- هضم پذیری بالا 8- مغذی بودن 9- واکنش پذیر بودن به مدیریت خوب10- قابلیت ذخیره و انبار کردن 11- قابلیت استفاده به صورت چرای مستقیم ، کود سبز 12- قدرت رقابت با علف های هرز 13- تکثیر به وسیله بذر ، ریزوم ، استولون 14- پایا و چند ساله بودن

    در همین راستا شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران با سطح زیر کشت داشتن 237 هکتار از اراضی خود جهت کشت این محصول بزرگترین تولید کنندگان علوفه در استان خراسان جنوبی می باشد.

    محصول فوق در مزارع گیو، حجت آباد و نازدشت کشت می شود.

     

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *